Μετά το ΕΠΑ.Λ.

Οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. με την ολοκλήρωση των σπουδών τους μπορούν να ενταχθούν απευθείας στην αγορά εργασίας, με βάση το πτυχίο της ειδικότητάς τους, επιπέδου 4, είτε να επιλέξουν μία από τις τέσσερις επιλογές συνέχισης της κατάρτισής τους:

1. Να φοιτήσουν στο νέο θεσμό του προαιρετικού «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας», με το οποίο τους δίνεται η δυνατότητα ασφαλούς ένταξης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον σε επιχειρήσεις του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα υπό την εποπτεία του σχολείου, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθό στο 75% του κατώτατου μισθού, ασφάλιση και συμπληρωματική εργαστηριακή εκπαίδευση στο σχολείο (1 ημέρα στο σχολείο και 4 ημέρες στην εργασία) και να αποκτήσουν πτυχίο επιπέδου 5. 

2. Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Tριτοβάθμια εκπαίδευση σε αντίστοιχους τομείς μέσω ειδικών εξετάσεων σε 4 μαθήματα (Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και 2 μαθήματα ειδικότητας). Στα ΤΕΙ με ειδικό ποσοστό θέσεων αναλογικό του αριθμού των υποψηφίων από ΕΠΑ.Λ. και ΓΕ.Λ. με κατώτατο όριο το 20% και στα Πανεπιστήμια σε ποσοστό επιπλέον θέσεων 5%.

3. Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΚΕΕ) που ιδρύονται στα ΑΕΙ (πανεπιστήμια και ΤΕΙ), τα οποία θα είναι διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης για αποφοίτους των ΕΠΑΛ. Τα ΚΕΕ θα παρέχουν διπλώματα επιπέδου 5 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων και η φοίτηση θα είναι δωρεάν.

4. Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ΙΕΚ --με φοίτηση 3 εξαμήνων στην ίδια ειδικότητα ή 5 εξαμήνων για την απόκτηση νέας-- και να αποκτήσουν πτυχίο επιπέδου 5.

Επιλέγω ΕΠΑ.Λ.

 

 

 

Το υπουργείο Παιδείας κυκλοφόρησε έναν πλήρη οδηγό για τα Επαγγελματικά Λύκεια, τη μαθητεία και τον τρόπο πρόσβασης των αποφοίτων της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στον οδηγό θα βρείτε τα προγράμματα διδασκαλίας, τους τομείς και τις ειδικότητες που υπάρχουν στα επαγγελματικά λύκεια. Μπορείτε να δείτε πως γίνεται η προαγωγή και η απόλυση των μαθητών, ενώ υπάρχει αναλυτική επεξήγηση για τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι σχολές και τα τμήματα στα οποία μπορείτε να εισέλθετε με τις ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις.

Επίσης στα ΕΠΑΛ πλέον καθιερώνεται το μεταλυκειακό έτος, η τάξη μαθητείας όπως είναι πιο πολύ γνωστή. Ενημερωθείτε για τα ωρολόγια προγράμματα της μαθητείας.

 

 

Επαγγελματικό Λύκειο Κάτω Κορακιάνας - Κέρκυρα

EPAL270

 

    Το σχολείο μας βρίσκεται 9km από την πόλη της Κέρκυρας στην περιοχή Κομμένο του Δήμου Φαιάκων. Το Επαγγελματικό αυτό Λύκειο ιδρύθηκε το 1984 και λειτουργούν σε αυτό οι Τομείς ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ καθώς και ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

Δίνουμε σε όλους τους μαθητές μας τη δυνατότητα να αναδείξουν τις ατομικές τους κλίσεις και δεξιότητες, συνδέοντας την εμπειρία της τάξης με την πραγματικότητα της ζωής. Οι μαθητές μας, μέσα σε ένα κλίμα συνεχούς έρευνας και συνεργασίας, κατακτούν ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, αποκτούν θετικές στάσεις ζωής και μαθαίνουν να συνεισφέρουν δημιουργικά στην κοινωνία.

Στοχεύουμε στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών με στοιχεία, κριτικής και δημιουργικής σκέψης, ενθάρρυνση της συλλογικής προσπάθειας, ομαδικότητας και συνεργασίας, τεχνικές δια βίου μάθησης, αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση, ευαισθητοποίηση σε θέματα οικολογίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Εφοδιάζουμε τους μαθητές με γνώσεις και αρχές ώστε να γίνουν χρήσιμοι πολίτες καθώς και ισορροπημένοι, ευτυχισμένοι άνθρωποι. Οι μαθητές μας, μαθαίνουν ερευνώντας, αποκτούν δεξιότητες, ανακαλύπτουν κλίσεις και προετοιμάζονται να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Παράλληλα, το Σχολείο μας αποτελεί έναν μηχανισμό κοινωνικοποίησης. Στο πλαίσιο αυτής της κοινωνικοποίησης, μας ενδιαφέρει η επαφή των μαθητών μας με φορείς, που θα τους μεταφέρουν έγκυρες πληροφορίες από την καθημερινή συμμετοχή τους σε αυτήν, σε θέματα ενδιαφέροντός τους. 

                                                                        

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΑΛ ΚΑΤΩ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ

  • Τηλέφωνο: 26610 91910


Υπέυθυνος Περιεχομένου/Υλικού:
Πισσάνος Γεώργιος
Βρίσκεστε εδώ: Home ΕΠΑΛ