Παλιά Πόλη

Ξεκινώντας από το παλιό λιμάνι του νησιού, περάσαμε από την Ιερά Μητρόπολη. Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και κάναμε μια στάση στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Τέλος επισκεφτήκαμε το Οικονομικό τμήμα του Δημαρχείου και καταλήξαμε στην πλατεία Λιστόν για καφεδάκι και κουβεντούλα!!!

Μουσείο Διονυσίου Σωλομού

 

Σπίτι Σολωμού

 

        Το Μουσείο Σολωμού, ένα απλό και λιτό κτήριο,  ανακαινισμένο με φροντίδα και έξοδα της ΕΚΣ το οποίο βρίσκεται στην οδό μητροπολίτου Αρσενίου και Μακρή, στα Μουράγια (ενετικά παράκτια τείχη), στην Παλιά Πόλη επισκεφτήκε το σχολείο μας.

      Στο σπίτι αυτό έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του (1798-1857) ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός.

 

 

 

Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Επίσκεψη στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

 

 

Παλαιό Φρούριο

 

images

 Το Σχολείο μας στο Παλαιό φρούριο (Fortezza) της Κέρκυρας, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα της οχυρωματικής τέχνης τόσο της βυζαντινής όσο και της βενετσιάνικης εποχής.

Η σημερινή πύλη του Φρουρίου βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το Λιστόν, στην πλατεία Σπιανάδα. Για να το επισκεφτεί κανείς πρέπει να περπατήσει τη γέφυρα, πάνω από την τεχνητή τάφρο, την Κόντρα Φόσσα (contra-fossa), που έχει μετατρέψει το Παλαιό Φρούριο σε νησί. Δύο μεγάλοι προμαχώνες υπάρχουν δεξιά και αριστερά της κεντρικής Πύλης, ενώ οι δύο μεγάλοι Πύργοι, ο Πύργος της Ξηράς και ο Πύργος της Θάλασσας χτίστηκαν πάνω στις δύο κορυφές, που έδωσαν στην πόλη το βυζαντινό της όνομα, Πόλη των Κορυφών. Αργότερα το όνομα αυτό επικράτησε για ολόκληρο το νησί, Corfu.

Το Παλαιό Φρούριο σήμερα στεγάζει τα Αρχεία του Νομού Κέρκυρας, την Δημόσια Βιβλιοθήκη, Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, σχολές του Ιονίου Παν/μίου, αίθουσες εκθέσεων και εκδηλώσεων και γενικότερα λειτουργεί ως ανοικτός μνημειακός χώρος. Στους ελεύθερους χώρους του (Βερσιάδα) πραγματοποιούνται μουσικές εκδηλώσεις, ενώ λειτουργούν επίσης αναψυκτήριο, πωλητήριο ειδών πολιτιστικού ενδιαφέροντος και εστιατόριο στο Μανδράκι.

  

Περισσότερα Άρθρα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΑΛ ΚΑΤΩ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ

  • Τηλέφωνο: 26610 91910


Υπέυθυνος Περιεχομένου/Υλικού:
Πισσάνος Γεώργιος