Εργαστήριο Βρεφοκομίας

DSC 0201

Στο σχολείο μας ΕΠΑΛ Κ.Κορακιάνας υπάρχει εργαστήριο βρεφονηπιοκομίας όπου οι μαθητές ασχολούνται με την ευχαρίστηση των μικρών παιδιών.Οι μαθητές κάνουν από κοινού μια ομαδική εργασία όπως για παράδειγμα χαρτοκατασκευες, ζωγραφική και άλλες διάφορες δραστηριότητες ούτως ώστε τα παιδιά να είναι ευχαριστημένα όπως και οι βρεφονηπιοκόμοι. Είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα υλικά που χρειάζονται οι μαθητές για την καλύτερη εξάσκηση τους. Επίσης στο τρίτο έτος της φοίτησης τους, μια φορά την εβδομάδα πηγαίνουν και κάνουν πρακτική σε κάποιο νηπιαγωγείο της περιοχής έτσι ώστε όταν τελειώσουν από το σχολείο μας και να είναι σε μεγάλο βαθμό έμπειροι και κατάλληλα εφοδιασμένοι με γνώσεις για να εκπαιδεύσουν τα μικρότερα παιδία. Ακόμα εκπαιδεύονται πάνω σε ιατρικά προγράμματα όπως στις πρώτες βοήθειες, να έχουν κάποια εμπειρία πάνω σε νοσηλευτικές περιθάλψεις και διάφορες άλλες γνώσεις πάνω σε αυτό το θέμα.

 

Εργαστήρια Πληροφορικής

Το ΕΠΑΛ Κάτω Κορακιάνας διαθέτει 2 πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια πληροφορικής τα οποία εκσυγχρονίστηκαν πρόσφατα και το καθένα διαθέτει 10 υπολογιστές, οι οποίοι είναι επανδρωμένοι με τα τελευταία τεχνολογικά μέσα. Τα εργαστήριά μας είναι δομημένα έτσι ώστε να κατανοήσουμε την έννοια της πληροφορικής και να εξασκηθούμε πιο άνετα πάνω σ' αυτήν. Επίσης διαθέτουν σύνδεση ADSL στο Internet με ταχύτητα 2Mbps το οποίο μας βοηθάει να ενημερωνόμαστε για ότι μας απασχολεί και μας ενδιαφέρει. Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε πλήρως ενήμεροι και για τα νέα αλλά και για τους καινούργιους εξοπλισμούς των υπολογιστών. 

ergastirioplirof

Εργαστήριο Φυσικής

fusikh

Το εργαστήριο αυτό διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να διευκολύνει τους μαθητές να κατανοήσουν με τον καλύτερο τρόπο το μάθημα μέσω πειραμάτων και άλλων ασκήσεων. Πιο συγκεκριμένα το εργαστήριο φυσικών επιστημών διαθέτει όργανα για την μελέτη των φαινομένων φυσικής (μηχανικής- θερμότητας- θερμοδυναμικής- ηλεκτρομαγνητικής- οπτικής), χημείας, βιολογίας. Παράλληλα στα εργαστήρια γίνονται πειράματα επίδειξης και πειράματα τα οποία διεκπεραιώνονται από τους ίδιους τους μαθητές οι οποίοι συνήθως είναι χωρισμένοι σε ομάδες. Υπάρχουν 8 πάγκοι εργασίας μαθητών, σε καθέναν από τους οποίους βρίσκεται και από μια ομάδα.

Εργαστήριο Γεωπονίας

gewponia

Κύριο αντικείμενο έρευνας και μελέτης της επιστήμης αυτής είναι η επεξεργασία των τροφίμων, δηλαδή η μελέτη της συντήρησης, συσκευασίας, μεταφοράς και διακίνησης με τη μέγιστη δυνατή αξιοποίησή τους, καθώς και με τη διερεύνηση τρόπων και μεθόδων παραγωγής νέων ειδών τροφίμων.
Επίσης ένας άλλος τομέας διερεύνησης της Τεχνολογίας τροφίμων είναι και η μελέτη των μεταβολών των οργανοληπτικών ιδιοτήτων των τροφίμων που προκαλούνται τόσο στις πρώτες ύλες παραγωγής τους όσο και στα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα κατά την εφαρμογή μεθόδων κατεργασίας, επεξεργασίας, συντήρησης, διακίνησης, συσκευασίας, ακόμη και μεταφοράς.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΑΛ ΚΑΤΩ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ

  • Τηλέφωνο: 26610 91910


Υπέυθυνος Περιεχομένου/Υλικού:
Πισσάνος Γεώργιος